8. kesäkuuta 2013

Tropical smoothie - Piña Coladan absolutistiserkku

Rrrrruokateema jatkuu! 

Näillä helteillä en kertakaikkiaan saa tarpeekseni kylmistä smoothieista ja raikkaista kasviksista, joten olen pahoillani, jos vaikutan ituhipiltä tai muuten vain ärsyttävältä terveysfriikiltä. Lupaan etten ole kumpaakaan. Ja uumoilen, että kylmän sään ja pimeyden tullen (tai sitten kun tulee taas nälkä) imutan naamariin taas vanhoja tuttuja kuten pizzaa, karkkia, sipsiä, suklaata ynnä muita terapeuttisia takapuolen kasvattajia. 


(kuva: healthfiend.com)

Nyt keskitytään kuitenkin viherpiiperrykseen, sillä vuorossa olisi tällä kertaa trooppinen smoothie. Ruoka-arkkua tonkiessani bongasin kaksi toisiinsa vähän liiankin hyvin sopivaa raaka-ainetta: kookosmaidon ja ananaksen. Hmmmm... "If you like Piña Colada..." Tokihan näitä piti tunkea blenderiin. (Harmi vaan, ettei rommia löydy. Tai Malibua.)

(kuva: maliburumdrinks.com)

(kuva: twicsy.com)

 No, mutta ehkä hyvä niin - eihän sellaiset piipertäjälle kuulu... nam hyihyi!

Smoothieta kootessani päätin kuitenkin rommin puutteen monipuolisuuden vuoksi käyttää muutakin kuin ananasta. Bongasin eilen kaupasta smoothie hedelmät -pakastesekoituksen, joten tässä smoothiessa vaikuttavat ananaksen lisäksi myös mango ja papaija! Nam! Jos olisin oikea piipertäjä, niin olisin tietenkin lyönyt tuoretta hedelmää pöytään ja käyttänyt niitä, mutta tyydyn mielelläni pakasteisiin - varsinkin kun niiden avulla ei tarvitse välttämättä käyttää jääpaloja!


Kätsiä annospusseja juu - tosin en tiedä että miksi? Hyvinhän pussista saisi hedelmät ilmankin...

Vapaavalintaiset pöperöt - rahkaa (tai jogurttia) suosittelen melkein kuitenkin tuomaan vähän lisätekstuuria ja täyteläisyyttä (ja proteiinia).

Nesteenä toimi tietenkin ehta kookosmaito, oikein luomu-sellainen, vau. Heitin sekaan myös lusikallisen sitä vihreää superpulveria (lähinnä jotta saisin sitä käytettyä, yksinään sitä en alas tuppaa saamaan). Ja puolikkaan pussillisen vaniljanmakuista proteiinipirtelöjauhetta (samasta syystä). Ja rahkaa (koska se oli vanhentunut jääkaappiin). Siitä tuli aika kiva hieman jogurttinen aromi - luonnollisesti tähän sopisi myös maustamaton jogurtti aika kivasti, jos tykkää mausta. Myös lirauksen kauramaitoa jouduin laittamaan, kun tuntui, että seos vaati vähän jotain blandista...

Trooppinen smoothie (kesäkuntoon 2025 -drinksu)

200 g Rainbow smoothie hedelmät -sekoitusta
 (merkkiä löytyy ääs-ryhmän putiikeista, 600 g:lle muodostui hintaa 3,32 juuroa)
Kookosmaitoa sen verran kun kehtaa laittaa (300 ml hups)
(eli lisäillen kunnes koostumus miellyttää - kannattaa unohtaa sen energiamäärä...) 
Muuta maitoa notkistamaan smoothieta
(heitin ehkä 1 dl kauramaitoa)
Makeutusta maun mukaan 
(itse pipetoin vanilja-stevia-uutetta tuomaan makeutusta)

Kesäkunto-osio on vapaavalintainen:
1 tl Macro Greens -superfoodjauhetta
n. 20 g proteiinijauhetta
n. 200 g rasvatonta rahkaa

Kaikki blenderiin ja surrrrr! Maito(ja) voi lisäillä tarpeen mukaan, jos blenderin tunteet kuumenevat liikaa. Kalorimäärää en sitten uskalla vielä miettiä. Ilmoitan (jos kehtaan) kun olen laskeskellut MyFitnessPalin avulla tuomion... Setistä todellakin sitten riittää kahdelle - yksin kun vetäisee tuon pommin huiviin, niin sitä kesäkuntoa saa odotella... EDIT: Tässä pommissa on 820 kcal!!! *pyörtyy* 

(Jos kaloreita muuten laskee ja tuo määrä hirvittää - kaikki kun on suhteellista - niin samalta valmistajalta löytyy myös light-kookosmaitoa! 50 kcal/100g tekee koko purkille vain 200 kcal, mikä on hiukkapikku vähemmän kuin käyttämäni luomuversion, jossa purkille kertyy 680 kcal eli 170 kcal/100 g. 
Toisaalta itse en ole kalorifriikki, tärkeämpää on maku ja laatu. Mutta hoikistumismielessä - tai itselläni vain ja ainoastaan rasvankäristelyssä eli en edes varsinaisesti laihduta tai pudota painoa - voi tietenkin ajatella, että kalori on kalori on kalori. Less is more. Ja muuta sontaa... Fysiikan lakeja ei voi rikkoa, juu, mutta kaikki kalorit eivät ole samanarvoisia.)

Kookosmaito on kermamaisen paksua, mmm...

Valmis drinksu! Koruton ja vihertävä - kyllä - mutta hei, sentään kisastudiota varten löytyy keltaista ja sinistä, kun menin hukkaamaan diadeemini jonnekin...
 
Näin. Så där! Tällä mennään ja siirrytään nieleskelemään sohvan nurkkaan (joojoojoooo ulkona on kaunis sää, mitäsäoikeenkotonamakaathäh?) sillä nyt töllöstä alkaa oikeat prinsessahäät länsinaapurista, kun Madde naida napsauttaa jenkkiprinssinsä... Oih lööööv! 

PS. Tiesittekö muuten, että se Chris ei halua prinssin titteliä itselleen? Ja että Madde pukeutuu tänään Valentinoon! Minä tiesin, hah! (Ai fanitanko kuninkaallisia? Eeeeen...) 

Ei kommentteja: