9. kesäkuuta 2013

Testissä Nivea In-Shower Body Milk -vartalovoide

Olen todella laiska käyttämään vartalovoiteita (vaikka pitäisi), koska en jaksa enää suihkun jälkeen alkaa läträämään voidetta kroppaan ja odotella sen imeytymistä. Peruslaiska, siis. 
Innostuinkin siis kovasti kuullessani Nivean uutuudesta, jo suihkussa käytttävästä vartalovoiteesta. In-Shower body cream (tai lotion) on siis vartalovoide, jota käytetään jo suihkussa. Tuotetta levitetään kostealle iholle normaalin suihkugeelillä pesun jälkeen ja sen voi pestä heti pois. Nivean sivujen mukaan tuotteen teho perustuu siihen, että se aktivoituu kun sitä levittää kostealle iholle ja näin ollen imeytyy välittömästi ihoon kosteuttaen sitä. Tuote ei sisällä peseviä aineita, joten se ei sovellu varsinaiseksi pesutuotteeksi, vaan nimenomaan kosteusvoiteeksi. Tuotteen pitäisi jopa yksinään riittää kosteuttamaan iho, eli muita kosteusvoiteita ei tarvitse suihkun jälkeen levittää.

Nivean mukaan pääasiallinen kosteuttaja voiteessa on glyseriini. Sehän onkin yleinen raaka-aine kosteusvoiteissa, sillä se kosteuttaa ja estää kosteuden haihtumista iholta. INCI:n alkupäästä löytyy myös parafiinia, pehmentäviä aineita ja ihoa hoitavia kookosta ja mantelia. Manteliöljyä muuten mainostetaan pakkauksen etupuolella, mutta ei se kyllä tässä tuotteessa se pääjehu ole, mitä hoitavuuteen tulee... 

Itse olen aika normaali-ihoinen, yleensä ongelmia ei vartalon alueella ole. Kuitenkin talvella tai esimerkiksi aina suihkun jälkeen iho kuivahtaa, kiristää ja alkaa jos nyt ei sentään hilseilemään, mutta pöllyämään, minkä huomaa helposti esimerkiksi mustista alusvaatteista. Tarvetta siis vartalon kosteutukselle on. 

Olen yrittänyt ehkäistä tätä käyttämällä hellävaraisia ja muka-kosteuttavia suihkugeelejä ja -voiteita - turhaan. Aivan sama, mitä pakkauksessa lukee, tuotteen on oltava pesevä ja se tarkoittaa sitä, että saippua-aineet pesevät samalla iholta suojaavan rasvakerroksen. Haluan kuitenkin ihanan tuoksuisen suihkutuotteen - mulle on turha myydä hajuttomia anttilan erisaneja tai apteekin hellävaraisia tuotteita, koska vaikka varsinkin apteekkituotteet ovatkin erinomaisia herkälle ja kuivalle (tai allergiselle) iholle, minä en niitä tarvitse. Tai halua. Haluan tuoksua ja eksotiikkaa!
(Jos jollakulla on muuten vinkkiä oikeasti ei-kuivattavasta suihkugeelistä/voiteesta, niin hihkaiskaa please - tulisi tarpeeseen!) 

No, miten In-Shower Body Cream sitten vastasi odotuksia?


Tuotetta oli helppo käyttää, levitys ja poispesu, that´s it. Laiskalle ja muka-kiireiselle lutraajalle siis erinomainen juttu! Tätä tulee varmasti jopa käytettyä, kun suihkussa jo valmiiksi on ja voidetta voi läträtä huoletta varomatta mitään vaatteita, tekstiilejä ynnä muuta, eikä tarvitse odotella sen imeytymistä.

Tehon puolesta voide toimi ainakin normaali-iholla. Nimittäin se auttoi kuin auttoikin ongelmaani kiristävästä ja pöllyävän kuivasta ihosta suihkun jälkeen! Hurraa! Sen sijaan täysin se ei kyllä mitenkään korvaa muuta kosteutusta; iho on kyllä pehmeä ja joustava joka puolelta, mutta erityisen kuivat kohdat, kuten polvet/kyynärpäät ja jalat minä kyllä rasvaisin vielä varsinaisella kosteusvoiteella, jos esimerkiksi itseruskettavaa levittäisin. Toisaalta en oletakaan, että kuivat jalankoppurat hoitaa vartalovoide, niille on omat tuotteensa.

  

Plussat:

+ Helppo ja nopea käyttää
+ Iso puteli (joskin ruma)
+ Miellyttävän tuntuinen iholla ja heti poispesun jälkeen
+ Tuoksu ei jää iholle niin, että sen varsinaisesti haistaisi
+/- Hinta, ks. alla.


Miinukset:

- Niveamainen perustuoksu
Äh. Eikö ne voisi sielläkin kehittää vähän uudempaa tuoksumaailmaa tuotteilleen? Nivea-tuoksusta kun tulee auttamattomasti mieleen mummot ja sun muut... 

-/+ Hinta
400 ml:n pullo kustansi hypermarketissa n. 7 € - kosmetiikan erikoisliikkeissä ja Stockmannilla varmasti enemmän. Hinta ei tietenkään ole yhtään mitään, kun vertaa selektiiviseen kosmetiikkaan, mutta jotenkin odotin saavani juuri Nivean voiteen vähän halvemmalla... :D Esim. saman kokoinen Garnierin Intensive 7-Days -kosteusvoide oli pari euroa halvempi. Toisaalta Nivean tuote onkin erikoistuote, ei peruskosteusvoide.

Lopputulos:


Tuote jää allekirjoittaneella käyttöön. 
Ihan vain siksi, että se on helppo tapa käyttää kosteusvoidetta, vaikka teho ei ihan ylläkään varsinaisen kosteusvoiteen vaikutukseen. Tämä kuitenkin auttaa itselläni hyvin ihon kiristykseen ja pöllyämiseen suihkun jälkeen, eli juuri siihen pääongelmaani. 
Voin siis suositella!

Ei kommentteja: