24. toukokuuta 2012

Kipu on suhteellinen käsite

Tämän totesin noin vartti sitten menetettyäni neitsyyteni... 

Reilun vuoden sisällä on muuten moni immenkalvo puhjennut: ensin koskemattomuus meni autoilun kanssa, kun hankin ajokortin. Jokin aika sitten siirryin sillä osastolla hardcore-luokkaan, kun menetin tööttineitsyyteni. Eräänä kauniina kevätaamuna hieman kiireisenä töihin kaahatessa tööttäilin ensimmäistä kertaa elämässäni hieman merkkinantoa kolmion takaa törkeästi eteen kurvanneelle Audikuskille. (Kyllä, he ovat oma ihmisryhmänsä. Valitettavasti.)

Hetki sitten meni epilaattorineitsyys. Voin kertoa, että se oli kirkkaasti kivuliain kaikista.

Tällainen viettelijä se minut langetti...

Tuossa muutama postaus takaperin vinguin, että haluan epilaattorin ja kyselin vinkkejä merkistä ja muusta. Kiitos paljon kaikista avuliaista vastauksista (nolla kappaletta). Suuntasin siis tänään töiden jälkeen täysin mututuntumalla Prisman pienelektroniikkaosastolle, jossa kriteereitä oli yksi: hinta. Hyllyä hetken tiirattuani noukin käteeni Philips Satinelle HP 6400 -epilaattorin, joka kustansi 36,95 €. Kysyin avuliaalta paikalle osuneelta kyseisen osaston myyjältä, että mitä mieltä hän on, voiko tällä härpäkkeellä kiduttaa itseään muualta kuin säärien alueelta. Asiantuntijan vastaus oli "Emmätiiä, miksei, epilaattori ku epilaattori". Hienoa, ei kun kassan kautta kotiin ja puuhiin.

Tein perinteiset: pakkaus auki, laite pistorasiaan ja irvistelemään... (Kuka niitä käyttöohjeita muka tarvitsee?) 
Ajattelin pelata suoraan kovilla ja epiloida kainaloni. Laitteessa on kaksi nopeutta, kumpikin pitää kiitettävää meteliä. Ensimmäistä nopeutta tuijotin silmät suurina, toista lisäksi suu auki. Päätin, että aloitan ehkä sittenkin ihan niistä sääristä...

Made in Bosnia-Herzegovina, designed in the Netherlands. No ylläri - helppohan sitä hollantilaisten on pistää epiloiden pilvenhattaralla istuen... ;)

Vasemman säären koeajo menikin sitten varsin mallikkaasti. Sur sur vaan, eihän se edes sattunut! Jos joku tosissaan kokee säärten epiloinnin sietämättömäksi, niin täytyy kyllä olla matala kipukynnys. Kokemuksesta rohkaistuneena siirryin vasemman kainalon kimppuun. Sen verran jänskätti, että puristin silmät kiinni ja iskin kiinni. Ai !#%@&#"@!!!! 
Hetken kiroiltuani sain kuitenkin hampaat irvessä kainalon siloiseksi. Siirryin oikeaan kainaloon - ja arvatkaas mitä? Se sattui kaksi kertaa enemmän! :O Senkin kainalon selvitin kuitenkin lopulta aaarghhhhh -ääntelyiden säestämänä. Lopuksi vielä oikea sääri, mikä oli oikeaan kainaloon verrattuna helppoa, mutta sattui sekin enemmän kuin vasen sääri... 

Valmista tuli! Tutkailin kainaloitani: kiitettävästi näyttäisi karvat tuppineen lähteneen, kun kumpainenkin on nyt täynnä hieman verta vuotavia pisteitä. Mutta enpä uskonutkaan, että epilointineitsyys lähtisi aivan kivuttomasti. En myöskään ole kuullut kenenkään väittäneen, että kainaloiden epilointi ei sattuisi... kyllä sattuu!

Yhteenvetona todettakoon sama, mitä myyjä sanoi: epilaattori mikä epilaattori, kylä lähtee! Fiinimmät mallit sisältävät kai lisää varaosia, shaver-päitä, viilentäviä ja rauhoittavia päitä, ynnä muita lällyjen juttuja. Minä en viitsi maksaa niistä kuitenkaan sataa euroa lisää.
Epilaattori toimii, piste. Voin suositella vähemmän kipuherkille yksilöille. Kipuherkkien  yksilöiden lienee viisasta nauttia pari lasia viiniä etukäteen. Tai käyttää puuduttavaa voidetta, ihan miten vain. (Itse kyllä suosisin sitä viiniä, parempaa vastinetta rahoille...)

PS. Onkohan ihan normaalia, että toinen puoli kehosta on merkittävästi kipuherkempi kuin toinen..?
PPS. Levitin kainaloihin lopuksi Aloe vera -geeliä, mitä suosittelen muuten kaikenlaisten karvanpoisto-operaatioiden jälkeen rauhoittamaan ihoa. Sopii myös auringonpolttamiin! 

EDIT:
Pakko oli lisätä tämä kuva vielä, kun tutkailin käyttöohjeita näin retrospektiivisesti...


Varmista optimaalinen kokemus, nauti kuumista erikoistarjouksista... 
Melkein on nyt pakko rekisteröityä... ^_^

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eka kerta on pahin... tässäki ;D jatkossa kun karvat ohkasia, niin ei tunnu juur missään.

Nea kirjoitti...

Näin olen antanut itseni ymmärtää... :D

Saara kirjoitti...

Mäkin viime kesänä epiloin itseäni, ja sitte en enää muka ehtinyt ja nyt en enää uskalla :P Ajattelin hakea sekä viiniä että puudutevoidetta ja kokeilee sitten niitä kainaloita. Sen verran muistan nimittäin että se eka kerta oli todellakin pahin ja sen jälkeen se oli vähän satunnaisempaa nippailua, ei kokoaikaista tuskaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ei kainaloihin tai sääriin niinkään satu mutta ai jumalauta kun kävin epiloimaan reisiä.. se sattu samalla tavalla kun joillain neuloilla tökkisi :-D