16. elokuuta 2012

H&M:n syysmuoti ja luonnollinen naisihanne = mission impossible(ish)

Way to go, H&M! 

Ihan kiva syysmallisto näkyy vaatteiden osalta olevan, muutamia juttuja sieltä meinasin mennä shoppailemaankin... kunnes päädyin nettikauppaan ja rupesin selailemaan vaatteita. Ja rupesi ärsyttämään. 

Pohkeet ja reidet samaa kokoluokkaa? Luonnollista ja tervettä... not.

Nykyään, kun H&M:n mallit ovat joko täysin tietokoneen avulla luotuja, tai vähintäänkin reippaalla kädellä photoshopattuja, on todella turhauttavaa saada oikeaa kuvaa siitä, minkälainen vaate on oikean ihmisen päällä. 
(Tämänhän H&M avoimesti myöntääkin - pakkohan se on, kun kaikissa vaatteissa mallin vartalo on identtinen sormien asentoa myöten, vain kasvot, hiusten ja ihon väri vaihtuvat.)

Hyvä poseeraus...

...kovin on vaan samanoloinen kaikilla roboteilla...

Koita siinä sitten pähkäillä, onko vaate millään tapaa itselle sopiva kokoa myöten (jos ei siis satu tietää tarkasti vartalotyyppiään sekä strategisia mittojaan eri mallisten ja materiaaleista malmistettujen vaatteiden osalta)... 
Varsinkin, kun on tällainen hobitin kokoinen naisihminen, jonka reidet ja sääret ovat hiukan eri paksuus- sekä pituus- lyhyysluokkaa kuin näiden tietokoneella luotujen "mallien":

 

Kivat pattipolvet


Ja oih, voih... Mistä lyhyt pikkuneiti saisi ostettua tällaiset noin 2,5 metriä pitkät koivet ja keskivartalon?
Onko se nyt niin kivan näköistä, että pitää ihan esitellä kuinka lantioluut paistavat?No, ihan koko kuvavalikoimaa en kuitenkaan hauku lyttyyn. 
Löytyi sieltä kuulkaa ihan normaalinkin näköinen malli... nimittäin H&M+ mallistosta, kokoluokista 44-52.

Olemmeko me normaalit naiset ihan oikeasti pluskokoisia isoja tyttöjä, jos käsissä on muutakin kuin nahkat, reisien välissä on tyhjän tilan sijaan lihaksia ja läskiä, vatsa on olemassa, lantioluut piilossa niin kuin kuuluukin olla ja vartalossa muotoja kurvikkuuden ansiosta, ei luuston rakenteen piirtämänä..?

Minun mielestäni tämä malli on aidon naisen näköinen - mitä nyt kasvoiltaan oikea kaunotar, mutta se hänelle suotaneen... ;)Mitäs te olette mieltä? Onko H&M:n nettikaupasta helppoa tai kivaa shoppailla vaatteita, kun kledjut roikkuvat tietokoneohjelmalla luotujen robottien päällä?
Eikö olisikin kivempi, että kaikki vaatteet, myös "normaalikokoiset" (sanon tämän siksi, että mielestäni tuo plus-kokoinen mallikin on aivan normaalikokoinen) vaatteet ja mallistot esiteltäisiin oikeiden naisten päällä, mielellään vaikka plus-kokoisen?


(Kuvat: HM.com)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no mun mielestä noi ensimmäiset on liian laihoja, (tai muokattu liian laihoiksi) mutta on tuo plus kokoinenkin normaalia isompi, ei siis mikään lihava vaan vähän isompi. eli siis tän tekstin idea oli oikeestaan se ettei tuolla tiedetä selvästi noiden kahden välimuodosta. tosi ärsyttävää kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm hyvä mainos sulla, tää viimeisimmän kuvan paita on ihana... :P Ja plusmallistosta siis löytyy mullekin kokoja. ;D

Joo, todellakin ekat on ihan alienin näköisiä. :p

Nea kirjoitti...

Kyllä, ensimmäiset ovat liian laihoja ja muokattu sellaisiksi, ja sitten nuo valkoisella taustalla olevat kuvat taas on vaan tietokoneella luotu sellaisiksi.
Lisäksi pointtina on se, että vartalon mittasuhteet ovat jotain aivan puutaheinää rivikansalaisen näkökulmasta.

Kyllä itse olen sitä mieltä, että pluskokoinen malli on aivan normaali. En koe, että normaali tarkoittaa vain BMI:n keskialuetta, vaan käsite kattaa hoikat ja pyöreätkin, kuten ylläoleva malli on.

Facebookissa tulikin tosin hyvä kommentti siitä, että pluskokoinenkin malli on varsin kaunis vartaloltaan ja kurvit kaartuvat tasapainoisesti - ja totta se on. Malli tämäkin nainen on ja mittasuhteet ovat standardisoidumpia kuin tavallisella tallaajalla. Photoshoppia on käytetty kyllä häneenkin.

Tekstin idea oli itselläni tuo ärsyyntyminen H&M:n täysin tietokoneella luotuihin epäinhimillisin mittasuhtein ja laihoin ylipitkin raajoin varustettuihin malleihin. Sekä siihen, että pluskokoiseksi luokitellaan nainen, joka on aivan normaali ja terveen näköinen, hänen kokoisiaan tulee kaupungilla vastaan toisin kuin ohuen ohuita mallityttösiä. Ja hyvä niin.

Jos vaatekauppoihin saataisiin normaalit vaatteet normaalien, tai edes mallimaailmassa pluskokoiseksi luokiteltujen naisten päälle, niitä olisi
a) helpompi ostaa ja olla pettymättä, kun omat jalat eivät ole 2 metriä pitkät valon sarastaessa reisien välistä
b) ehkä paine olla epäterveellisen laiha ja mahtua keinotekoiseen muottiin helpottaisi edes osalla meistä naisista. :)

Nea kirjoitti...

Saara, haha! :D
Mainokseksi en kyllä tätä tarkoittanut, mutta mikäs siinä... H&M hoi - voisin tulla malliksi teille, jos tuotte myyntiin maailmallakin yleisesti eri vaatemerkeillä olevat lyhyiden naisten mallistot! ;) Sillä ehdolla tietenkin, että saan olla oma itseni normaalilla painoindeksillä varustettuna...

(Niin ja vastaavasti suuressa maailmassa on myös pitkien naisten mallistot, heillä kun esimerkiksi housut jäävät usein pohkeen korkeudelle - vastaavasti meillä pikkunaisilla niitä saa lyhentää aina sen 20 cm! :)

Anonyymi kirjoitti...

cheap xanax no prescription 5 panel drug test xanax - xanax dosage how long does it last