16. heinäkuuta 2012

Kanakeitto - maailman parasta flunssaruokaa!

Kaikkihan tietää, kuinka jenkkiläisissä sarjoissa syödään chicken soupia, kun ollaan kipeänä... 
No, se on näköjään fiksu perinne; tuossa aikaa sitten muistan lukeneeni uutisointia siitä, että perinteinen kanakeitto on oikeasti avuksi flunssan oireisiin!

Mummon kanakeitto tepsii flunssaan
Nyt on tieteellisesti todistettu se, minkä ainakin amerikkalaiset ovat tienneet jo muutenkin:
 kanakeitto toimii lääkkeen lailla ja parantaa flunssan oireita.

Isoäidin reseptillä valmistettua kuumaa kanasoppaahan on käytetty jo vuosisatojen ajan kylmettymisen oireisiin, ja hyvällä menestyksellä. Keiton salaisuus perustuu siihen, että se sisältää lukuisia kehon immuunisysteemiin vaikuttavia ainesosia. Osa tehosta voi lisäksi selittyä rakkaudella, jota keiton valmistaja tuntee niiskuttavaa potilasta kohtaan, tutkijat arvelevat.

Purkkikeittokin tehoaa
Nebraskan yliopiston lääketieteellisessä keskuksessa asiasta haluttiin saada faktaa laboratorio-olosuhteissa, ja niinpä tohtori Stephen Rennardin vaimon Barbaran tekemää soppaa analysoitiin tarkasti. Kanaa, sipulia, perunoita, palsternakkaa, naurista, porkkanoita ja parsakaalia sisältävän keiton havaittiin auttavan elimistöä taistelussa flunssaa vastaan anti-inflammatoristen aineiden kautta. Keiton ainesosat mm. auttoivat bakteereja syöviä valkosoluja työssään.

Purkkikeitotkin havaittiin tehokkaiksi, ja kolmasosa niistä toimi jopa mummonkeittoa paremmin. Vesijohtovedellä ei sen sijaan ollut mitään tehoa. Joidenkin tutkijoiden mielestä kanasopan höyry, tai kananrasva, voivat auttaa jo sinänsä avaamaan hengitysteitä.

- Se on mahdollista, mutta on muistettava myös TLC-tekijä (tender loving care) eli rakkaus, Stephen Rennard sanoo. 
- Sitäpaitsi kanakeitto on todella hyvää, eikä ole epäilystäkään etteikö resepti kulkeutuisi myös tuleville sukupolville. 
Lähde: 
MTV3/Terve.fiNäin! Ja arvatkaas, mitä pakkasesta eilen löytyi? Tattadaa, kana-kookoskeittoa! <3Kyllä tuo lämmitti ihanasti ja maistui hyvälle... voin suositella muuten hätävaraksi pakastimeen: maukasta ja edullista, vaikka tavallaan pikaruokaa onkin... Pakasteet tosin ovat aina parempi vaihtoehto. :)
Lautasella ei näytä yhtä herkulta kuin kuvassa, mutta kyllä siellä oli mukavasti niitä kana- ja kasvissattumia, mmm...

Ja tänään tuleekin myös ystävä töiden jälkeen tuomaan lisää ruokaa ja rakkautta, ihanaa... Parhaita olonparannuskeinoja kipeänä on hyvä seura (ja edelleen se lämmin ruoka)! Siihen asti nukun visusti peiton alla kehräävä ja lämpöinen kissa kainalossa... <3

Toivottavasti muilla on maanantai alkanut paremmin - ja terveemmin!
Meikätyttö se pyöräyttää nyt viimeisen lomaviikon käyntiin kurkku kipeänä... yyyh!


(Kuva: apetit.fi)

Ei kommentteja: