16. elokuuta 2012

Daimkakkua, epilointia ja immenkalvoja - hakusanojen TOP 3 (plus kukkahattutäti avautuu)

Daimkakku, Daim kakku, paras Daim-kakku, daimkakku appelsiini... Tuo syntisen ihana herkku erinäisine kirjoitusasuineen on noussut hakusanaksi numero uno, kun lukijoita päätyy tänne Googlen kautta!
Yksi postaus, jossa on yksi kuva appelsiinin makuisesta versiosta, sekä oma mielipiteeni kyseisestä tuotteesta (edelleenkin parasta ikinä!) - ja päivittäin hakusanatilastot täyttyvät Daimkakuista... :D


Tilastojen kakkonen - entinen johtava ykkönen - on epilaattori. Mikä on paras epilaattori, onko epilaattorikokemuksia vuodelta 2012? Entä kuka on kokeillut tuota itselläni käytössä olevaa Philips Satinelle -epilaattoria? Nämä askarruttavat montaa lukijaa, ja niin päädytään postaukseeni kivun käsityksestä ja sen suhteellisuudesta.
(Asiasta kiinnostuneille: postaukset löytyvät oikealta sivupalkista suositut tekstit -listalta ja epilaattorikokemukseni tästä.)


Numero kolme liippaakin edellistä läheltä. Immenkalvot pohdituttavat monia. Olettaisin, että kyseessä on nuori (naispuolinen) lukijakunta, jolle asia on ajankohtainen. Sinänsä on harmillista, että tosissani en nyt tuosta asiasta postauksessa puhu, vaan se liittyy pölötykseen epilaattorista ja pohdinnasta siitä, että vuoden sisään on mahtunut monenmoista "ekaa kertaa", joista viimeisimpänä siis epilointi.


Laitan nyt kukkahatun päähän ja rupean vähän täteilemään. 
Ken ei kukkahattutätiä jaksa, voi lopettaa lukemisen tähän. 
(Ihan tosi, rupean nyt kauhistelemaan nykynuorisoa. :P)


Kun tuo immenkalvoasia ja neitsyys sekä sen menettäminen ovat monelle nuorelle, tytölle ja pojalle, jossain elämänvaiheessa kuitenkin ajankohtaisia ja suuria asioita, koen nyt jotenkin moraaliseksi velvollisuudekseni sanoa niistä oikeasti jotain, kun nuo sanat vilahtelevat leikkimielisesti siinä epilaattoripostauksessa.

Ei minulla mitään maailmaa mullistavaa teoriaa ole iskeä pöytään, mutta kaksi asiaa ovat minun (ja varmasti jokaisen seksuaalisesti aktiivisen jo hieman teini-ikää vanhemman) rehellisiä mielipiteitä:

1. Ei sillä ole mikään kiire. Ei ole pakko, eikä ole velvollisuus. Ei tarvitse osoittaa kenellekään yhtään mitään. 
Vaikka moni nuori aloittaa seurustelun ja tavallaan samalla aikuisen maailmaan hyppäämisen tällaisen mummelin mielestä jo järkyttävän nuorena, kannattaa kunnioittaa itseään ja miettiä näitä asioita ihan rauhassa. Jos kokee olevansa kypsä - kuukautisten alkaminen ei ole riittävä merkki, vaan puhun nyt henkisestä kypsyydestä - niin go for it! Tärkeää kuitenkin on henkiseltä kannalta, että kumppani olisi luotettava, tuttu ja turvallinen. 
Pahinta mitä nykyään näkee ja kuulee on, kun hirvittävän nuoret tytöt ja pojat (minun silmissäni vielä lapset) puhuvat leuhkien muka-kokemuksistaan, kun oltiin niiiiiiin känniss ja iiiiih pantii sit sen Jani-Petterin tai Pirkko-Jessican kaaah!!!111

Tuntuu pahalta, että lapsuus loppuu jo niin kovin aikaisin. :(
Minun lapsuudessani, silloin kun kännyköistä tai tietokoneista ei kukaan tiennyt vielä mitään, leikittiin kavereiden kanssa poneilla ja barbeilla, juostiin ulkona naapuruston lasten kanssa leikkimässä kirkonrottaa, sekä riehuttiin ulkona kotipihalla keinumassa ja pomppimassa silloin vuonna 1995, kun vanhemmat kirkuivat kotona ja Suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden... :D
Tänä päivänä jo arviolta 12-vuotiaiden näkee pukeutuvan kuten parikymppinen. Käydään samoissa vaatekaupoissa ja käytetään samoja meikkejä. Näpytellään samoja iPhoneja. Rahaa tuntuu vanhemmilta irtoavan ties mihin - minä muistan, kun sain kerran 50 markan setelin (alle 10 €) uusien housujen ostamista varten ja tuijotin tuota suurta rahaa silmät pyöreinä! Bussissa kun pakostikin kuulee takapenkin jutut, ne ovat jotain ihan muuta kuin mitä meidän, vielä ehkä onnellisesti viattomien, 80-luvun lasten jutut ikinä olivat.

2. Jos ja kun netistä sitä tietoa haetaan, asiasta kuin asiasta, kannattaa muistaa, että keskustelufoorumit ja nuorten tyttöjen blogit eivät ehkä ole aina niitä tietosisällöltään objektiivisimpia kanavia. Kokemuksia ja vertaistukea hakiessa toki, mutta jos haluaa ihmisen anatomiasta tietoa, kannattaa Googlesta poimia niitä hakutuloksia, jotka ovat esimerkiksi viranomaistahon tai terveydenhuollon organisaation ylläpitämiä sivustoja. Siellä on yleensä asiantuntijoiden laatimia artikkeleita ja tietoa, joka pitää paikkansa. (Näitä juttuja toki opitaan myös siellä peruskoulun biologian tunnilla, mutta ei kuitenkaan niin yksityiskohtaisesti - ja toisaalta huomio saattaa nuorisolla olla herpaantunut... ;)

Relax, there´s no rush to pop the cherry


Muutamia linkkejä, joista voisi immenkalvoasiaa ja muuta tietoa löytyä hieman paremmin kuin minun blogistani:

...

Ugh. Sisäinen kukkahattutätini on puhunut. 
Nyt heitän hatun kukkineen nurkkaan, sujautan korkkarit jalkaan, laitan hiukset sotkuiselle nutturalle ja nostan käsilaukun olalle. Lakkaan kynnet ja hymyilen peilikuvalle. Olen parikymppinen nainen ja onnellinen siitä. :)(Kolme viimeistä kuvaa: Google.com, Favim.com)

Ei kommentteja: