8. toukokuuta 2012

Lohduton väliaikatiedote kissaneidin voinnista

Ensinnäkin se tärkein, eli neidin vointi. Typy ei ole yhtään sen parempi, vaikka antibioottia menee jo neljättä päivää. On levoton, itkee ja maukuu surkeana ja yrittää pissiä joka paikkaan kun hiekkiskin tekee kipeää. Olen siivoillut kaikkea hiekkiksen korvaajaksi sopivaa pois, mutta ei auta. Päiväpeitolta löytyy läikkiä, yrittää pöyhiä sohvatyynyjä, kaikkia kasseja... ja tuli minunkin syliini kun päällä oli pehmeän möyheä kylpytakki. :( 

Tuolla on nyt eteisen nurkassa yksi vanha paperikassi, siihen on tiristellyt pissoja ja annan sen nyt olla siinä. Roskiin se on muutenkin menossa, ja onpahan edes yksi paikka hiekkiksen lisäksi... :/ Toivottavasti tästä rumbasta selvittyämme täysin sisäsiisti kisu kuitenkin siirtyy käyttämään taas vain hiekkistä, kun virtsaaminen ei enää satu ja ei ole enää koko ajan tarve yrittää pissiä...

Eläinlääkäri sanoi eilen, että jos ei olo ole parantunut, hän laittaa reseptin tänään uudelle antibiootille. No, nyt hän soitti uudelleen ja olikin sitten sitä mieltä, että odotetaan huomista, kun jossain vaiheessa päivää tulee bakteerien herkkyysmäärityksen vastaukset. Suostuin sitten, vaikka tuntuu ihan kamalalta kun toinen on kärsinyt jo 4 päivää ilman mitään apua, ja olo ei helpotu antibiootilla, särkylääkkeelläkin vain muutamaksi tunniksi. 
Sitä paitsi särkylääkettäkin on enää oikestaan täksi ilta-annokseksi, sitten jää sekin pois. Eli huominen on ihan tuskaa, ja minulla töitä siten, että lähden kotoa klo 9 ja palaan vasta lähempänä iltakahdeksaa. 11 tuntia siis raukka kotona. Mä en kestä... :( 

(kuva: lolpix.com)


Itse asiassa teen nyt niin, että jos mikään ei auta ja olo on tytöllä noin huono (mitä se tulee todennäköisesti olemaan) niin soitan sitten yöllä sinne päivystykseen ja tarvittaessa mennään sitten taas vaikka maksamaan se 200 € että saadaan joku kipupiikki, joka auttaisi huomisen yli. Ja sitten huomenna saa TOIVOTTAVASTI iltaan mennessä antibiootit, jotka AUTTAVAT.

Olen hermoraunio. En voi tehdä mitään että toisella olisi parempi olo. Ja elämme täällä toinen ahdistuneena, toinen kipeänä virtsalätäköiden keskellä sen itsensä hajussa.
Miksi tämä infektio on nyt niin paljon pahempi kuin se vuoden takainen? Miksi nyt bakteerikasvusto oli niin hurjaa? Miksi?
Kissa syö laadukasta Royal Caninin kuivamuonaa, joka on kehitetty erityisesti tukemaan 7+ vuotiaiden leikattujen kissojen hyvinvointia. Ei ole mitään erikoisruokaa ehkäisemään virtsateiden tulehdusta, mutta sen pitäisi olla sellaista, että tukee kuitenkin niiden hyinvointia.

Eläinlääkäri sanoi, että kissoille voi antaa, kuten ihmisillekin, karpalovalmisteita laskemaan virtsan pH:ta. Mutta ei sitten sanonut annostusta... Toinen eläinlääkäri suositteli ottamaan käyttöön Cystaid-lisäravinteen, joka tukee vti-taipuvaisen kissan terveyttä. Sen nyt ainakin otan käyttöön kun tästä lääkerumbasta on selvitty.

Onko kenelläkään vinkkejä tai kokemuksia kissan virtsatietulehduksen hoidosta? Mikä on auttanut? Kipuun muuta kuin Metacam? (Eläinlääkäri olisi tarvittaessa kirjoittanut Tramal-reseptinkin jopa, mutta se tuntuu liian hurjalta... mieluummin se kipupiikki sitten, joka on eläimille kehitetty.)

Miten olette hoitaneet toipuvaa kissaa, mitä lisäravinteita, mitä ruokia?

Ei kommentteja: