13. kesäkuuta 2013

Aamulattea! Mmmm...

Huomenta!
Väsyttääkö? Niin muakin! Tässäpä kofeiinia näppikseltä, olkaa hyvä!

Muistatteko, kun vajaa pari vuotta takaperin kuuminta hottia joululahjahankinnoissa olivat Dolce Gusto -kahvinkeittimet (tai kapselikeittimet, tai mikähän se virallinen termi nyt sitten onkaan)? Näillä vempeleillä saa väännettyä erikoiskahveja kädenkäänteessä lataamalla koneeseen mieluisan kahvikapselin, painamalla napista ja sitten seuraamalla haltioituneena kuinka kone surisee ja hurisee ja (erikois)kahvi valuu suoraan mukiin.

No, allekirjoittanutkin lähti siihen rumbaan innoissaan, tosin vasta joulun jälkeen. Sain tuparilahjaksi tyylikkään Circolo-keittimen - tietenkin kiiltäväpintaisena mustana! Olin aivan rakastunut koneeseeni ja kutsuin innokkaasti kavereita kyläilemään ja maistelemaan latteja ja capuccinoja... :D Mutta mitäs sitten tapahtui? No se tavallinen: kapselit loppuivat, enkä muistanut/pystynyt ostamaan niitä koko ajan lisää kauppareissuilla (koska kapseleita saa vain isoista kaupoista ja esimerkiksi Gigantista, jossa myydään myös itse kahvikoneita). Pikkuhiljaa erikoiskahvit jäivät ja hieno keitin jäi seisoskelemaan toimettomana - tosin se menee sisustuselementistäkin, joten en viitsinyt sitä kaappiinkaan laittaa.

Tässä taannoin sitten kävin Gigantissa muilla asioilla, kun törmäsin hienosti esillä olleisiin keittimiin ja laajoihin hyllyköihin erilaisia kahvimakuja. Parin euron patteriostoksesta tuli sitten hieman suurempi lasku, kun roudasin kotiini yhden tutun lempparin ja yhden uuden maun kapselilaatikoita:


Mmmm... Uusi Chai Tea Latte! Mausteista juomaa...


Ja tuttu makeuttamaton Latte Macchiato! Ikisuosikki!

Mikä on teidän suosikkikahvinne? Perus juhlamokka tai muu puru maitotilkan kera? (Tämä on allekirjoittaneen perussetti väsyneenä aamuna...) Onko Dolce Gusto -faneja, mikä on lempparimaku?

2 kommenttia:

Tasmanian tuholainen kirjoitti...

Minä sain Dolce Gusto -keittimen syntymäpäivälahjaksi ja se on ollut käytössä nyt pari kuukautta.
Suosikkini ovat normi Latte ja Thai Tea Latte (vaimikäsenytoli). :)
Löysin muuten lähimmästä S-marketistani näitä kapseleita. Hinta oli halvempi kuin Markantalossa! Ostin viimeksi Markantalosta, koska heillä on/oli ilmainen kotiinkuljetus, joten ei tarvinnut lähteä kapseleita mistään metsästämään. Kokeilehan! :)

Nea M kirjoitti...

Oisko se just toi violetti pakkaus, chai latte? Hyvää on joka tapauksessa! <3
Näitä löytyy joo ässästä, huomasin itsekin, mut mulla "lähikaupat" on siwa ja sit jättimäinen prisma, niin tulee ässässä käytyä harvemmin, pitää roudaa isosta puljusta kapselit aina. :( Plus siellä ei tainnu olla noita erikoismakuja, vaan tyyliin perus capuccino..?