6. kesäkuuta 2013

Oho! (sekä vahingossa vegaaninen superfood-marjasmoothie)

Woot? Katohan vaan, joku on herännyt talviunilta! Morjes vaan sinnekin! o/
Tämä superbloggaaja taisi tuossa loka-marraskuun vaihteilla tehdä muumit ja heittäytyä hibernoimaan pahimman yli. Vapun koittaessa silmiä räpsytellen ja ilmaa nuuhkien rupesi taas elämä tuntumaan elämisen arvoiselta, kun ulkona alkoi tarkenemaan ilman EMUja ja michelin-ukko-toppista. Ja nyt kun on suoranainen KESÄ ja nupit kaakossa, sekä siivet selässä ihan ilman red bulliakin, niin pakko se on kai taas alkaa tänne (epä)asiaa jälleen naputtelemaan... :)

Tä? Ni? Jaaaaaaaa se on kesä ny! WTF sanoi Pikkumyy...

Kattoo nyt, mitä sieluni syövereistä alan taas kehittelemään, mutta mennään samalla perusmeiningillä niin kuin ennenkin: läppää laidasta laitaan, kaikkien inhoamia ruokakuvia (ja lupaan ehkä joskus pilata jonkun päivän käyttämällä niihin instagramiakin, mwuahaha!) vaatteitakenkiälaukkuja, sekä kosmetiikkaaaaaarghh... Unohtamatta yleistä vinetystä, first world probleemoja ja tietenkin ihkutusta, kun keksin jotain omasta mielestäni ihan übermahtavaa!

Mutta se siitä. Nyt ihkutan smoothieta. 

Tarkemmin sanottuna Nean ikiomaa, kaapin jäämistöstä löytyneiden (ja Dr Ozin sekä ituhippien mukaan ilmeisesti terveellisten) raaka-aineiden, sekä pakastimessa klimpiksi pakkautuneen marjasekoituksen ylimaallista liittoa.


Tämmöinen mötikkä oli maastoutuneena pölycamoon...

... nämä taas oli haudattu kaappien ja pakastimen pohjukoille vuodenaikojen kuluessa. 





Vegaaninen marjasmoothie eli Veri Berri Sörsselssöni

Pussillinen pakastemarjasekoitusta
(mansikka-mustaherukka-vadelma)
Reilulla ranneliikkeellä kaurajuomaa
(Oatly luomu, makeuttamaton - voit korvata tämän vedellä, niin saat lisää makua...)
1 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
(ei pakollinen, mutta helppo tapa imaista rasvat naamariin jos ei muuten uppoa)
1/2 pss vaniljanmakuista proteiinijuomajauhetta
(Bluebonnet, maistuu muuten yksinään pirtelönä niin karmeelta, ettei juo pirkkokaan)
Vajaa 1 rkl Macro Greens -superhyperjauhetta
(tyyliin spirulina-pinaatti-vehnänoras-vihreä tee-porkkana-acerola-maitohappobakteeri-you-name-it-it´s-probably-there -tyyppinen superfood-jauhe - tämä tekee vähän tiukkaa yksinään, smoothiessa ei maistunut juurikaan. Tämän voinee korvata kotikutoisesti esim. heittämällä etupihan nurmikkoa, sinilevää, homehtuneen leivänkannan ja kaksi kuukautta sitten vanhentunutta jogurttia blenderiin...)
Sopivan monta tippaa vanilja-steviauutetta
(NuNaturals Vanilla Stevia, makeuttaa voi tosin millä itse haluaa, tai olla HC ja jättää makeuttamatta, jos tykkää vetisestä aromista)

Kaverit sitten vaan blenderin hellään hyväilyyn, välillä maku- ja koostumuscheck, kunnes alkaa miellyttämään. Tai maistuu edes siltä, että pysyy myös alhaalla. Bon appetit! Annoksesta riittää kahdelle. Minä imaisin sen yksin. Lälläsläää. Niin ja kaloreista ei ole tietoa, en laske. Veikkaisin, että vähemmän kuin toissailtaisessa mäkkärin Hevikana-ateriassa.



Niin ja tämä pirtelö on tosiaan täysin vegaaninen! Itse harrastan erikoisruokavaliota nimeltä "kaikki mitä suusta alas saa ja alhaalla pysyy", joten tarkoituksella näin ei käynyt, vaan näköjään minäkin olen ajan mittaan rohmunnut kaappeihini Animalian sihdin läpäisevää natusteltavaa.
Jälkiviisaana vaihtaisin nesteen tavalliseen maitoon (paitsi etten vaihda kun yritän siirtyä siitä pois) tai esimerkiksi erinomaisen vaniljaisen makuiseen Alpro Soya Light -soijamaitoon TAI samaisen merkin Almond Drink -mantelimaitoon. Tulisi varmasti vähemmän vetinen maku. Sitä peitti hyvin tosin proteiinijauheen vaniljaisuus ja stevian makeus.

Oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Nyt kaikki joukolla kaivamaan omat blenderinne kaapin perukoilta ja surisuttamaan omia "jämäruokia" niin pakkasesta, jää- kuin kuivakaapistakin, HOP!

PS. Kuvassa, jossa on kasa ruoka-aineita, näkyy pari muutakin juttua, joista tulen vielä taikomaan kaikkea ihmeellistä ja ihanaa - odottakaa vain! 
PPS. Kaikki oudot jauheet ja soosit on ostettu sitten iHerbistä, mistäs muualtakaan, terveisin addikti. 
(Koodilla WEM812 saatte ekasta tilauksesta 10 % alennusta - koska tietenkin kaikki ryntää nyt sinne haalimaan itselleen ihmeruokia sörsselssönin innoittamana...)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Blenderit on tosiaan halpoja, ainakin ne perusmallit! :) Kai noihinkin saa joku tuhlattua tolkuttomasti rahaa, en tiedä...
Suosittelen muuten pienempää kuin tuota omaani (joka on siis OBH Nordican Chilli-sarjaa) koska yhdelle ihmiselle tehdessä tuo on turhan iso. Toisaalta margaritoja vääntäessä koosta on etua... ;)

Noi muut sörsseliinit on kaikki oikeastaan vapaaehtoisia, marjat kehiin ja soijamaitoa notkistamaan, vapaavalintaisesti voi makeuttaa sillä mitä kaapista löytyy. Ei ole kallista!